• Siyah Instagram Simge
  • Siyah Facebook Simge
  • Siyah Pinterest Simge

ADAS Gallery

Gallery Interior

Adas Gallery was created by merging the car repair shop and the office is located in an adjacent apartment that only receives light from the north facade. The north facade where the entrance is located is designed as fully openable industrial facade to comply with surrounding facades and provide transportation of large-sized artworks.

There are two main design elements. The first one is creating spaces for exhibition, atelier, and launch. The second one is providing storage area for consistently growing archive. Niches and corners are used as storage area with sliding wall systems. Main spaces are created with simple design language. This gives opportunity for the exhibition of artworks from different disciplines.

Two floors are connected with a vertical inner garden visually. Besides, they are separated with permeable stairs that create feel of gap. Visitors looked like hanging in the space while using the stairs could connect these two floors.

*The photographs were taken during Şakir Gökçebağ’s “Önüm Arkam Sağım Solum” exhibition.

Location Seyrantepe, Istanbul

Project Year/ 2016

Construction Year/ 2016-2017

Client/ Adas Gallery

Conceptual & Interior Design/ Acararch

Construction Project/ Acararch

Contractor/ Mac-ron Proje

Lighting Design/ Line Lighting Design

Photographer/ Ayça Taylan